Bel ons

Marketing

Bureau Nicolai ondersteunt uw bedrijf of organisatie om uw marketing op een hoger niveau te krijgen. Ik help u om uw klanten en producten te verbinden, om zo meer grip te krijgen op uw klanten. Uw marketingstrategie werkt optimaal met de juiste inhoud en richting en Bureau Nicolai levert u hiervoor frisse en creatieve ideeën.

Het begint met het vaststellen van heldere marketingdoelstellingen en bepalen via welke kanalen met welke middelen die doelstellingen worden gerealiseerd. 
 

Marketingstrategie voor uw bedrijf of organisatie?

Wat is uw marketingdoelstelling?

 • Een stijging van uw winst?
 • Een groter marktaandeel?
 • Meer naamsbekendheid?
 • Een betere uitstraling?
 • Een betere positionering?

Bureau Nicolai maakt voor u een resultaatgericht marketingplan. Uw marketingplan heeft een strategie voor een langere periode. Met uw marketingplan wordt uw marketingdoelstelling gehaald.

Belangrijke onderdelen zijn:

 • Wie is mijn doelgroep en wat is mijn markt?
 • Welke doelgroepen en markten bieden de meeste kansen?
 • Hoe bereik ik dan die doelgroep en markt?
 • Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?
 • Wat voor soort campagne heb ik daarvoor nodig?

WOW
U merkt vast ook dat producten steeds meer op elkaar lijken. Daarmee wordt het nog belangrijker om uw klanten een onderscheidende klantervaring met WOW-effect te laten beleven. Onderscheiden is goed, maar niet genoeg. Het gaat om opvallen!

Wat zijn de voordelen voor uw klant?
Bureau Nicolai verplaatst zich in uw klant. U heeft fantastische producten en diensten, maar denkt u vooral ook aan de voordelen voor uw klanten. U verkoopt bijvoorbeeld een softwarepakket voor installatiebedrijven met 27 verschillende toepassingen. De belangrijkste vraag is: "Wat betekent dat voor U, als klant?" De klant heeft misschien maar behoefte aan 6 toepassingen. 

Als u goede contacten onderhoudt met uw klanten, krijgt u loyale klanten. Uw loyale klanten treden als ambassadeur op voor uw organisatie of bedrijf en hiermee boekt u meer resultaat.  

Wilt u weten wat voor úw bedrijf de optimale marketingstrategie is? Neem dan contact met mij op.      


Marktpositionering​

Een juiste positionering in de markt is van essentieel belang voor uw bedrijf en voor uw product of dienst.
 

 • Hoe wilt u in de markt staan?
 • Hoe wilt u door uw klanten, medewerkers en aandeelhouders worden gezien?
 • Waarin bent u anders dan uw concurrenten?
 • In welke behoefte voorziet u en wat is het unieke voordeel voor uw klanten?

Een goede marktpositionering geeft u antwoord op deze vragen. Positioneren gaat verder dan het bedenken van een slogan, verder dan het maken van een reclamecampagne. Ook verder dan het zoeken naar het "gat" in de markt.
Bureau Nicolai bepaalt de kerneigenschappen van uw merk. Wat zijn nu de concurrentievoordelen? Waarom kiest uw (potentiële) klant voor uw product of dienst? 
Bureau Nicolai bepaalt samen met u de juiste heldere positionering. Dit toets ik ook periodiek, vooral als u in een dynamische omgeving opereert.


Productlancering

Past uw nieuwe product of dienst binnen de strategie van uw bedrijf?
 

 • Weet u voor welke doelgroep uw product geschikt is?
 • Hoe gaan uw concurrenten reageren op uw nieuwe product of dienst?
 • Houdt u ook rekening met uw bestaande klanten en richt u zich niet alleen op nieuwe klanten?

"De lancering van nieuwe producten is een serieuze exercitie en cruciaal voor het succes van uw bedrijfsvoering". 

Bureau Nicolai helpt u door een goede planning te maken, met een draaiboek met lanceringsactiviteiten. Hiermee heeft u het meeste succes binnen uw bedrijfsvoering. Met behulp van de juiste marketingacties en het gebruik van reclame en promotie, bereikt u zoveel mogelijk (potentiële) klanten. 

Are you ready for the launch? Neem dan contact met mij op.


Bedrijfspromotiefilm

"Online video marketing is booming"
"In 2018 zal 79 procent van al het consumentenverkeer uit video bestaan”

Bureau Nicolai organiseert en regisseert uw foto- en videoproducties. Dat doe ik met gespecialiseerde partijen met de modernste apparatuur en technieken, geheel in de lijn van uw marketingstrategie, met als doel om meer opbrengsten te realiseren. Meer overtuigende informatie kunt u lezen op mijn site onder Publicaties.

Wilt u graag de mogelijkheden weten voor úw specifieke bedrijfspromotiefilm? Neemt u dan contact met mij op.


Bedrijfspresentatie

"Hoe presenteer ik mijn bedrijf, hoe presenteer ik mijzelf en mijn personeel, zijn mijn commerciële uitingen helder en uitdagend?"
 

U heeft gekozen voor een unieke huisstijl, bedrijfsuitingen in dezelfde stijl doorgevoerd, een zakelijke uitstraling of juist een meer informele? 
Uw bedrijf of merk wordt onthouden als deze krachtig is, helder en eenduidig en wordt doorgetrokken in al uw commerciële uitingen.

Belangrijke vragen voor een goede presentatie:

 • Worden uw USP’s wel duidelijk en helder genoeg gepresenteerd als uw sterke onderscheidende vermogen in uw branche? Vindt u het moeilijk om uw technische productkennis te vertalen naar heldere, eenvoudige en vooral meer commerciële teksten?
 • Welke uitstraling heeft uw bedrijf en uw bedrijfspand? 
 • Wilt u graag eens sparren over een nieuwe bedrijfs- of productnaam, over een nieuw logo of huisstijl of over de inrichting van uw bedrijfspand?
 • Presenteert u uw organisatie zoals u ook wilt overkomen bij uw klanten? Klopt de uitstraling van uw bedrijf met uw boodschap?

Bureau Nicolai bekijkt uw commerciële uitingen, zoals uw website, foto’s, brochures en productflyers en adviseert over het optimaliseren van de uitstraling en presentatie van uw bedrijf.
Bijvoorbeeld door de inhoud van uw website te verbeteren, door webteksten en brochuremateriaal te herschrijven of door het maken van een bedrijfspresentatie met een bedrijfspromotiefilm. In dit traject treed ik op als regisseur en werk met specialistische partijen, waarbij ik me vooral bemoei met de inhoud en boodschap.

Wilt u uw bedrijfspresentatie ook laten checken en optimaliseren? Neemt u dan contact met mij op.

Contactformulier